Høyryggfilet
16.03.2021
Avbildet: Høyryggfilet fra storfe
Høyryggfileten sitter på innsiden av ryggraden fra syvende nakkevirvel og bakover så langt fileten går. Kjøttet er både saftig og smakfullt.
Den er ikke noe spesielt stor, og veger mellom 200-250 gr på et voksent dyr. Høyryggfileten blir derfor ikke tatt ut på kalv.
Enkel Biffsalat
Du trenger:
- 1 stk høyryggfilet eller annen type biff
- rødkål
- hjertesalat
- fetaost i olje med tomat
Slik gjør du:
- Ta ut høyryggfileten av vakumpakken, legg den på en rist og la den temperer i ca 1-2 timer.
- Når den er godt temperet, tørker du av kjøttet før du smører den lett inn med olje/salt og pepper. Sett på steikeovnen på 125 grader.
- Stek høyryggfileten i en godt og varm stekepanne, slik at du får en god stekeskorpe rundt hele biffen. Sett i et steketermometer, og sett den inni ovnen. Når den når 58 grader tar du den ut og lar den hvile under aluminiumsfolie i ca 5-10 min.
- Skjær opp tynne strimler med kål og salat. Legg dette på en talerken sammen med fetaost.
Hvitløks Dressing:
Du trenger:
- 1 boks Cream Fraich
- ca 1 ts balsamikoeddik
- ca 1 ts sitronsaft
- 1 ts chili past
- 1 ts hvitløk past
- salt/pepper
Slik gjør du:
- Bland sammen alle ingrediensene, rør godt. Smak til med salt og pepper.
Nordland Gard
Høyryggfilet med salat og yoghurtsaus
Høyryggfilet:
- 1 stk høyryggfilet fra Nordland Gard.
Slik gjør du:
- Gni inn med salt og pepper, legg en liten klatt smør og vakumpakk samme. Legg i sous vide i 2-8 timer på 57 grader. La biffen hvile i 15-30 min.
- Stek eller grill på høy varme for å få god ytre.
Yoghurtsaus:
- 2 dl gresk yoghurt
- 1 hvitløks
- 1 ts revet sitronskall
- ½ dl hakket persille
- ½ ts salt
Slik gjør du:
- Bland yoghurt med presset hvitløk, sitronskall, persille og salt.
Salat:
- 4 tomater
- 2 avocado
- 1 pose blandet salat
- Evt litt granateplekjerner
- 1 ss balsamico eddik.
- Litt nymalt pepper
Slik gjør du:
- Bland sammen alt. Tilsett balsamico og kvern litt sort pepper.
Oppskrift tilsendt fra kunde.