Kalveskank
Kalveskank tas ut fra bakfoten på dyret. Detter er den nederst delen av bakfoten, om den ikke tas ut hel, tas den ofte ut som Osso Bucco (knokeskiver) eller den går i kjøttdeiger. Dette kjøttstykke inneholder noe bindevev. Noe som gjør at det trenger lengre tid på å bryte ned kjøttfibrene for å få det mørt. Men det er så vert å vente på! Kalveskank er ikke så mye brukt i Norge. Men hos oss har vi en del Kroatiske kunder, og i deres hjemland er dette noe av det beste som finnes. Vi har derfor vært så utrolig heldige å fått lov å dele bilder og oppskrift fra deres måte å lage denne på.
Langtidsstekt Kalveskank
(til 5 pers)
- Kalveskank (ca 2 kg)
- 1 kg poteter
- 1 kg jordskokk
- Olje
- Salt
- Pepper
- Vegeta - kroatisk krydder som kan kjøpes på Coop Mega.
Slik gjør du:
- Smør inn kalveskank med olje, salt, pepper og vegeta. Du kan lage uten vegeta dersom du ikke får tak i den.
- Skanken dekkes med aluminiumsfolie og bakes i ovnen ved 200 grader i 2,5 timer.
- Tilsett så poteter og jordskokk og bak ytterlige ca. 30 minutter. De siste 10-15 minuttene fjerner du aluminiumfolien slik at kjøttet får en fin brunfarge.
Ønsker du å tilsette andre typer rotgrønnsaker så er det mulig. Du steker da disse på samme måte som potetene i oppskriften.
Tusen takk til Ilijana som har delt bilder og oppskrift med oss.