Kjøttdeig
Kjøttdeig fra sau eller lam inneholder mye mer fett en storfe/kalv. Den ligger på 14% Den blir kvernet opp uten tilsatt salt eller vann. Kjøttdeig fra sau kan brukes til det meste.
- Kjøttboller
- Taco
- Pizza
- Lasagne
- Lammespyd
Lammespyd med agurk dressing og koriander
- 600 g Lamme kjøttdeig fra Nordland gard
- 3 ss solsikkeolje
- ½ ss Spisskummen
- 2 fedd Hvitløk
- 1/4 ts Cayenne
- 1/8 ts Kanel
- 1/8 ts Nellik
- ½ ss Løkpulver
- 1 ss Paprikapulver
- 1/8 stk Grønn chili, hakket
- 2 ss Bladpersille, vasket, hakket
- 2 ss Koriander, vasket, hakket
- 10 stk grillspyd
Slik gjør du:
1. Forvarm ovnen 120C.
2. I en bolle kna og rør sammen farsen og salt.
3. Ha i resten av ingrediensene, du kan fint lage deigen dagen før og la den stå i kjøleskapet natten over.
4. Rull pølser a 15cm, bruk vann om det klistrer.
5. Varm en stekepanne med olje.
6. Brun av «pølsene» tre så på spydene.
7. Bak i ovnen på 120C i 10min.
Yoghurt dressing
- 8 ss Gresk Yoghurt naturell
- 1 fedd Hvitløk, revet
- 1/6 stk sitronbåt, saft
- 1/6 ts salt
1. Alt blandes.
Urtesalat
- 1 pk Fersk Koriander, ca 30g
- 2 pk Fersk Bladpersille, uten stilk
- ½ pk mynte, vasket, uten stilk
- 20 g Pinjekjerner
1. Rist pinjekjernen i en varm panne. Til de blir gyllenbrune. Ha på litt salt.
2. Ta alle urtebladene og bland med pinjekjernene.
Oppskriften er laget til Nordland Gard sitt 10 års jubileum