Langtidssteiking av lammelår
Noen ganger er det enkle ofte det beste, her i huset elsker vi når vi har lår fra sau og har det lenge i steikeovnen. Kjøttet bare faller fra hverandre og det smaker ikke Får/sau.
Vi pleier å krydre låret godt med grønn Herbamare, etterpå legger vi det inni en steikepose. Da bevarer du all kjøttsaften inni posen, og denne bruker du i sausen etterpå. Dette gir en fantastisk god smak.
Vi får vel ikke sagt det nok, husk å ta låret opp til tining i kjøleskap i GOD tid før steiking. Dette er for å bevare kjøttsaften i låret slik at du får et godt resultat ved steking.
I vår oppskrift brukte vi:
- 3,5 kg sauelår
- Herbamare krydder eller salt/pepper/hvitløk/timian
- 1 ekstra stor steikepose
Slik gjør du:
- Ha på ekstra godt med krydder, gni det godt inn i låret. Ha det så inni en stor steikepose.
- Sett ovnen på 80 grader og la låret stå i ovnen ca 24 timer. Vårt lår var ganske stor siden det kommer fra en sau.
Bilde lånt fra kostholdsbutikken.no
Serveres sammen med kokte grønnsaker og poteter