Margbein

18.01.2021

I margbeinet sitter det mye næring. Marg er så klart rikt på kalsium, magnesium, kalium, vitamin A, K2, sink, jern, omega 3, omega 6 og proteiner. Som bla er bra for fordøyelsen/tarm, kan dempe betennelse og redusere leddsmerter, styrke immunforsvaret, kan gi bedre søvnkvalitet og styrke skjelettet. 

Det er det vi også kaller for rørbein. Hos oss tar vi det kun ut på lår beinet, dette grunnet oppdeling av dyret til kjøtt esker.

Margbein er blitt veldig populært å gratinerer i ovnen.

Bilde over er lånt fra Helleskitchen, det kommer bilde av egne margbein til høsten når vi har fått produktet hjem:)

Margbein med persille salat

Du trenger:

  • 8 stk. margbein av storfe/kalv delt i 7-8 cm biter
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Persille salat:

  • 1 potte frisk kruspersille
  • 2 stk. sjalottløk
  • 3 ss kapers
  • saft og finrevet skall av 1 stk. sitron
  • 4 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper
  • 0,5 ts sukker

Slik gjør du:

  1. Forvarm stekeovnen til 230 °C.
  2. Legg margbein i en ildfast form med snittflaten opp, bruk gjerne litt folie for å få beina til å ligge rett. Ha salt og pepper på margen. Plasser formen midt i ovnen i ca. 10 minutter, til margen begynner å løsne fra beinet.
  3. Grovhakk persille og skjær sjalottløk i tynne skiver. Bland sammen grovhakket persille, løk, kapers, skall og saft fra en sitron, olivenolje, salt og pepper. Sett til side.
  4. Ta margbeina ut av ovnen og server dem glovarme med persillesalat og ristet brød.


Oppskrift og bilde hentet fra matprat.no